Riemenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De Juiste Maat Riem!

De juiste maat riem

Ben jij toe aan een nieuwe riem, maar heb je geen idee welke maat je moet bestellen? De juiste maat riem heb je zo ontdekt door deze handige tips.

 

Meten is weten

Wat je nodig hebt is bij voorkeur een meetlint maar een rolmaat kan natuurlijk ook. Meet de omvang van je taille. Op deze plek draag jij je riem en zit dus de rand van je broek. Meet je een taille van 98 cm, dan is jouw riemmaat 95. Meet je 113 cm, dan is jouw maat 115. Kies dus de maat die het dichtst bij jouw daadwerkelijke taillemaat ligt. De totale lengte van jouw riem is niet gelijk aan jouw tailleomvang. Om een goede riem te dragen die ook zorgt voor een nette uitstraling, zal de totale riem 10-15 cm langer zijn dan jouw taillemaat. Als je deze vuistregel hanteert, draag je de riem in het middelste gaatje. Op deze manier heb je voldoende speling én heb je voldoende over om de riem door de lussen van jouw broek te sluiten.

Ook jouw broekmaat kan helpen 

Heb jij geen meetlint of rolmaat bij de hand? Dan kan de maat van jouw pantalon of jeans ook een handje helpen.

  • Confectiemaat 48-50/ Jeansmaat 33-34 = Riemmaat 85
  • Confectiemaat 50-52/ Jeansmaat 34-36 = Riemmaat 95
  • Confectiemaat 52-54/ Jeansmaat 36-38 = Riemmaat 105
  • Confectiemaat 56-58/ Jeansmaat 40-42 = Riemmaat 115

De juiste maat riem blog

Niet de juiste maat gevonden

Is de riem die je hebt ontvangen toch iets te lang, of ben je wat kilootjes verloren maar is jouw huidige riem nog naar wens? Dan kun je dit heel eenvoudig oplossen. Veel van de riemen uit het assortiment zijn voorzien van een gesp met een schroef. De gesp kun je op deze manier losmaken van de riem. De schoenmaker kan heel eenvoudig een stukje leer afknippen om zo de juiste lengte te creëren. De gesp kun je dan weer vastschroeven en zo heb je zonder dat je het nog ziet de juiste lengte te pakken.

Is jouw riem niet op schroef? Dan kun je diezelfde schoenmaker vragen er een paar gaatjes bij te laten zetten. Dit is meestal kosteloos. Houd er in dit geval rekening mee dat je een riem meestal in het middelste gaatje draagt. Dit zorgt weer voor een nette uitstraling.

Toch liever een nieuwe riem? Met deze informatie, bestel je heel eenvoudig jouw nieuwe favoriet. Bekijk hier het volledige assortiment!

 

Mijn man wilde oa graag nieuwe zakdoeken voor zijn verjaardag, deze site online gevonden. Veel keuze en leuke kleuren.. er is ook een mogelijkheid om je cadeau in te laten pakken.( fijne bijkomstigheid).. Manlief helemaal blij met de zakdoeken
Gea

Hele mooie kwaliteit stropdassen, heb al een stuk of 10 inmiddels.


Tevreden klant

Ilias Bosman
Mooi op tijd keurig verpakt goede prijs mooi product geen klachten
Cok Van dalen
Korte lijntjes en super snelle levering.
Niet de laatste keer dat ik hier bestel
Hennie Sterk
Heel snelle levering en de manchetknopen zien er heel netjes uit. Ik had deze besteld samen met een ander paar omdat ik nog twijfelde maar nu ik ze thuis heb weet ik zeker dat dit ze worden!!!
Dennis van Delft
Snel bezorgd, volgende dag in huis. Goede kwaliteit en netjes verpakt! Niks op aan te merken, gewoon heel goed!
Francisca van der Want

Betaal veilig online

×