Riemenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

De Juiste Maat Riem!

De juiste maat riem

Ben jij toe aan een nieuwe riem, maar heb je geen idee welke maat je moet bestellen? De juiste maat riem heb je zo ontdekt door deze handige tips.

 

Meten is weten

Wat je nodig hebt is bij voorkeur een meetlint maar een rolmaat kan natuurlijk ook. Meet de omvang van je taille. Op deze plek draag jij je riem en zit dus de rand van je broek. Meet je een taille van 98 cm, dan is jouw riemmaat 95. Meet je 113 cm, dan is jouw maat 115. Kies dus de maat die het dichtst bij jouw daadwerkelijke taillemaat ligt. De totale lengte van jouw riem is niet gelijk aan jouw tailleomvang. Om een goede riem te dragen die ook zorgt voor een nette uitstraling, zal de totale riem 10-15 cm langer zijn dan jouw taillemaat. Als je deze vuistregel hanteert, draag je de riem in het middelste gaatje. Op deze manier heb je voldoende speling én heb je voldoende over om de riem door de lussen van jouw broek te sluiten.

Ook jouw broekmaat kan helpen 

Heb jij geen meetlint of rolmaat bij de hand? Dan kan de maat van jouw pantalon of jeans ook een handje helpen.

  • Confectiemaat 48-50/ Jeansmaat 33-34 = Riemmaat 85
  • Confectiemaat 50-52/ Jeansmaat 34-36 = Riemmaat 95
  • Confectiemaat 52-54/ Jeansmaat 36-38 = Riemmaat 105
  • Confectiemaat 56-58/ Jeansmaat 40-42 = Riemmaat 115

De juiste maat riem blog

Niet de juiste maat gevonden

Is de riem die je hebt ontvangen toch iets te lang, of ben je wat kilootjes verloren maar is jouw huidige riem nog naar wens? Dan kun je dit heel eenvoudig oplossen. Veel van de riemen uit het assortiment zijn voorzien van een gesp met een schroef. De gesp kun je op deze manier losmaken van de riem. De schoenmaker kan heel eenvoudig een stukje leer afknippen om zo de juiste lengte te creëren. De gesp kun je dan weer vastschroeven en zo heb je zonder dat je het nog ziet de juiste lengte te pakken.

Is jouw riem niet op schroef? Dan kun je diezelfde schoenmaker vragen er een paar gaatjes bij te laten zetten. Dit is meestal kosteloos. Houd er in dit geval rekening mee dat je een riem meestal in het middelste gaatje draagt. Dit zorgt weer voor een nette uitstraling.

Toch liever een nieuwe riem? Met deze informatie, bestel je heel eenvoudig jouw nieuwe favoriet. Bekijk hier het volledige assortiment!

 

Zeer goede kwaliteit voor mooie prijs en keurig verpakt en snelle levering
Alwin
Snelle levering en mooie producten!
Joep Visser
Ruime keuze, vlotte verzending/bezorging!
Niels
Zeer goede kwaliteit en een snelle levering. Ook fijn dat mijn das gewoon door de brievenbus kan en dat ik er dus niet op hoef te letten dat ik thuis moet zijn op het moment van bezorging.
Joris Beljaars
Prima bretels. Extra lang past goed.
Pieter
We zochten een stropdas in een \'nogal aparte kleur\' (goud/geel) omdat we een (subtiel) bruiloft thema hebben in de kleur van een bepaalde video game. Hierbij mocht het niet teveel opvallen dat dit thema erin verwerkt was, maar moest voor de kenners wel meteen duidelijk wezen welk kleur patroon we voor hadden gekozen (donker blauw met goud/geel dus).

Alle andere goud gele stropdassen online zagen eruit als \'goedkope katoen zooi\' om het maar heel botweg te zeggen, en in de lokale winkels keken ze ons aan alsof we gek waren toen we om goud geel vroegen haha. Maar toen kwamen we deze site tegen, de kwaliteit online zag er al super uit (mooi zijde look ook), en bij ontvangst bleek het ook volledig aan de verwachting en \'online presentatie belofte\' te voldoen.

TOP kwaliteit, snel geleverd en een zeer mooi product.
R. Reijenga

Betaal veilig online

×