Riemenwinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Riemen combineren

Riemen zomer Blog NL2

Welke riem draag je bij welke gelegenheid en wat kan er wel en niet op riemengebied? Je leest het in dit artikel.


Riemen zijn er voor iedere gelegenheid

De riem is al een eeuwenoud accessoire. Het begon als functioneel artikel en is inmiddels uitgegroeid tot een waar fashion item. Door de jaren heen zijn er een aantal regels opgesteld over hoe je het beste een riem kunt dragen, welke kleur het beste past bij welke gelegenheid en het combineren van dit praktisch en trendy accessoire. Dat men een riem draagt, is alom bekend. Iedereen heeft er wel één of meerdere in zijn of haar kast. Eigenlijk kan een riem altijd gedragen worden, maar wanneer draag je nu welke riem? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Riem Casual combinerenDagelijks een riem dragen

Ga jij iedere dag naar kantoor in een kostuum met overhemd en nette schoenen? Dan draag je een klassieke riem. Onder een klassieke riem verstaan wij een riem van 3 tot 3,5 cm breed. Of deze nu gemaakt is van glad leer of suède, dat maakt niet uit. In dit geval gaat het om de breedte van de ceintuur. Deze breedte past door de lussen van de pantalon van jouw kostuum. Een riem dat goed past bij een kostuum heeft een subtiele gesp en wordt vaak gedragen in eenzelfde kleur als de schoenen. Kun je geen passende kleur vinden? Dan is het alternatief om de riem af te stemmen op de kleur van het kostuum. 

Is jouw dagelijks outfit een casual outfit met een spijkerbroek of chino? Dan zijn zowel de klassieke als de casual riemen een uitstekende keuzen. Bij het dragen van een spijkerbroek wordt vaak gekozen voor een casual riem of een jeans riem. Een casual riem is een riem met over het algemeen een wat grovere gesp en met een breedte van ongeveer 4 cm. De jeans riem verschilt van de klassieke riem doordat deze geen vulling heeft. 

Gevlochten riemen worden ook weer steeds vaker gedragen en passen goed bij een casual outfit. Het voordeel van een gevlochten riem is dat deze op iedere gewenste plek vast te steken is door de band. Een maatje meer of minder maakt dus niet tot weinig uit. In onze shop vind je gevlochten riemen in verschillende vrolijke kleuren vervaardigd uit elastiek of echt leer. Een leuk accessoire voor de zomermaanden.

Een riem dragen tijdens een bruiloft Riem Kostuum combineren

Tijdens een bruiloft kleed jij je natuurlijk altijd wat netter dan normaal. Kies bij een feestelijke outfit daarom altijd een klassieke riem. Deze past goed door de lussen van de pantalon van je kostuum of chino. Voor een extra luxe uitstraling, stem jij jouw riem af op jouw schoenen. Draag je bijvoorbeeld donkerbruine suède schoenen, kies dan ook voor een donkerbruine suède riem. Bij schoenen van glad leer, is het verstandig om een riem te kiezen die gemaakt is van glad leer in eenzelfde kleur als de schoenen. 

Volgens de etiquette is het een no-go om een casual riem te dragen naar een feestelijke gelegenheid. Let dus op de breedte van de ceintuur en op de afwerking om er zeker van te zijn dat je op deze gelegenheid de plank niet mis slaat.

Wanneer draag je geen riem?

Wat helaas nog wel eens wordt vergeten is dat je kiest voor één accessoire dat je broek omhoog houdt. Dus wil je graag bretels dragen? Draag dan géén riem en wil je graag een riem dragen? Draag dan geen bretels! 

De juiste maat riem

De keuze voor de juiste maat riem is ook niet makkelijk, daarom hebben wij hier een uitgebreid en duidelijk artikel over geschreven. Meer informatie hier over vind je hier!

Snel geleverd, mooie stropdassen met pochet en erg leuk dat ook stropdassen voor kinderen in dezelfde stof en uitvoering geleverd kunnen worden.
Ronald
De bretelswinkel geeft een heel goed overzicht van wat er te koop is in de wereld van bretels. Zelf ga ik binnenkort de Camino lopen vanuit Den Haag. Dat is 2000 km wandelen naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Ik wilde natuurlijk zeker weten dat mijn broek niet zou afzakken onderweg en koos voor bretels, ook omdat naar alle waarschijnlijkheid ik flink zou afvallen en zelfs met een riem gaat de broek steeds lager zitten.
De verzending was snel en accuraat en de foto\' s kloppen helemaal met wat wordt opgestuurd. Erg handig was het plaatje waar je de knopen moet vastzetten zodat de bretels goed zitten.
eduard slootweg
Overzichtelijke site, snel bezorgd, mooie kwaliteit. Heel tevreden!
Wim van der Schoor
Prachtige kwaliteit en de volgende dag in huis. Niets op aan te merken.
Rik
Supersnel geleverd, fijn!
Hugo
Mijn eerste ervaring was een heel goede. Had enige separate bestellingen geplaatst. Een werd terstond toegestuurd, de andere liet op zich wachten. Telefoontje gepleegd en de fout/ vergissing werd zonder omhaal getraceerd. Bestelling volgende dag in huis.
En niet onbelangrijk: producten van prima kwaliteit.
Hans Beukema

Betaal veilig online

×